Mor er den bedste i verden 

Indsamlingsprojekt i Greve-Solrød provsti 

I 2015-2016 sætter vi fokus på kvinder og børn i Madagaskar. 

Mor mangler

Mor mangler ofte i de aller fattigste familier i Madagaskar. Måske er hun flygtet fra en voldelig mand. Måske ser hun sig nødsaget til at tage arbejde langt væk. Eller hun har ganske enkelt ikke social grundlag for at tage sig af sine børn.

Udfordringer

Mange kvinder i Madagaskar bortgiftes meget tidligt efter meget lidt eller ingen skolegang. I ægteskabet udsættes de ofte for vold og opfatter sig selv som mindre værd end mænd.

Mange børn i Madagaskar går ikke i skole, adskillige udfører børnearbejde, næsten halvdelen af Madagaskars børn lider af underernæring eller fejlernæring.

Fast indtægt

De lokale kirker arbejde på dannelse af grupper, der undervises i at starte aktiviteter, der kan skabe øget indtægt og dermed forbedre levevilkårene for familien og sikre dem et ordentligt levegrundlag. Dermed er der større chance for at familien holdes samlet.

Selvhjælpsgrupper

Desuden oplyses kvinderne om deres sociale rettigheder. Formålet er at forhindre tidlig ægteskab, tidlig graviditet og vold i hjemmet. Kvinder har brug for skolegang, modenhed og bevidsthed om eget værd for at klare sig i tilværelsen – og dermed være i stand til at skabe et godt liv for deres børn.

Vores støtte

Vores indsamlingsmidler kanaliseres gennem Danmission, som arbejder sammen med den lokale kirke i Madagaskar for at forbedre kvinders vilkår og rettigheder for på den måde at forebygge, at madagaskiske børn skal vokse op uden deres mor. 

Indsamlingsbeløb sendes til kontoen for Folkekirkens Mission Greve-Solrød:

Reg.nr: 1551 konto 3409163

Forside > Indsamlings projekt Mor er den bedste i verden