Provstivandring 2010 i ord og billeder

Turens udfordringer blev taget med et smil

Den 14. august 2010 havde 25 personer i alderen 16-80 år pakket rygsækken, spændt vandrestøvlerne og havde sat hinanden stævne ved Havdrup kirke. Det var med andre ord blevet tid for den første provsti-pilgrimsvandring i Greve-Solrød provsti.

Vejret var omskifteligt, og meterologerne havde spået regnbyger om eftermiddagen, men dette lod ikke til at tage modet fra de fremmødte. For mange var det første gang, de skulle prøve kræfter med pilgrimsvandring, mens andre var habile pilgrimme og havde vandret i både ind- og udland.

Efter en kort andagt i Havdrup kirke begav vi os afsted i samlet trop. Første stop var Snoldelevstenen, hvor vi efter en formiddags pause sang ”Spænd over os dit himmelsejl” inden vi fortsatte turen. Om sangen begyndte som skønsang skal være usagt, men i hvert fald inviterede den flere til at synge med, for allerede under første vers begyndte naboernes hunde at stemme i, så det endte i grin og hundes tuden.

Efter frokosten i Gadstrup kirke, begav vi os ned i den naturskønne Ramsødal. Kristine Stricker, sognepræst i Havdrup, og jeg havde uden problemer cyklet turen en varm juni dag, så stor var overraskelsen, da dele af stisystemet var totalt oversvømmet efter hæftige regnskyl tidligere på ugen. Men samtlige pilgrimme tog udfordringen med højt humør, tog fodtøj af og gik barfodet gennem de store vandpytter.

At gå pilgrimsvandring er andet og mere end blot en lang gåtur. Det er populært sagt, at putte kirken i rygsækken og tage den med ud i naturen. Så derfor blev der holdt små andagter undervejs, ligesom der var indlagt strækninger, hvor hele gruppen gik i tavshed, så der blev plads til eftertænksomhed.

Hen ad 18 tiden ankom vi til Allerslev sognehus, hvor vi havde fået lov til at overnatte. Her var der dækket et smukt bord med hvide duge, og sjældent har et måltid smagt så vidunderligt! Også graver Bruces nyplukkede blommer blev nydt i fulde drag.

Søndagen morgen startede vi ud en anelse mere stivbenede end dagen før, men med lige så højt humør. Hvor vi om lørdagen vandrede ad ”Gudernes stræde” gik vi om søndagen på ”Skjoldungestien” mod Roskilde. Ikke mindst sidstnævnte er en sjældent smuk rute langs åer, gravhøje, skov og sluttende ved Roskilde fjord. 

For de, der gik med, var der bred enighed om, at det havde været en dejlig oplevelse at gå pilgrimsvandring … så skulle du have lyst til at være med på næste års provsti-pilgrimsvandring, så sæt allerede nu kryds i kaldenderen, for vi gentager succesen den 20.-21. august 2011.

/Rikke Marschner                                                                                  provstipræst i Greve-Solrød provsti

Billeder fra Provstivandringen

Forside > Pilgrimsvandring > Provstivandring 2010