Arbejdsmiljø i udvikling

Arbejdsmiljø i udvikling

Danmark har i den senere tid være mere bevidste omkring sundhed og arbejdsmiljø, modsat til tidligere er man begyndt i Danmark at lægge vægt på sine medarbejders sikkerhed og der er oprettet nogle instanser der skal være med til at sikre disse medarbejders arbejdsvilkår så man ikke har virksomheder som udnytter de ansatte og ikke tænker på deres sundhed og velvære.


Tidligere har det været få instanser såsom arbejdstilsynet der har stået for at sikre ansattes sikkerhed, men i takt med at brancherne har ændret sig har fagbevægelsen også moderniseret sig og er begyndt aktivt at gå ind og hjælpe da de ansatte ikke skal stå som musen der kæmper mod elefanten som de store Corporation virksomheder er.

Her har tingene rykket sig meget

I takt med at Danmark har skiftet form og man har haft en kæmpe vækst i byggeri, dette har været med til at få fokus fra øjnene så man er begyndt at se mere mod bygge pladser hvor sikkerhed kan være en vigtig ting at have styr på da det omvendte muligvis vil resultere i kæmpe konsekvenser.
Indenfor bygge branchen har tingene rykket sig en del, især når man tænker på miljøvenlighed osv. Man er begyndt at sætte fokus på materialer som er miljøvenlige og krav om masker har også ændret sig.
Eksempelvis når der snakkes om sanering og saneringsarbejde er man gået fra at bruge simple masker til faktisk at have viden omkring det og vide præcis hvilke type masker der skal bruge og disse bliver så gjort til krav så man ikke senere står med et sundheds problem, dette har været med til at gøre Danmark til et attraktivt land at arbejde i, først og fremmest har vi en af Europas højeste lønniveauer og ydermere er sikkerheden i top, dette taler godt til de lidt mindre heldige landes befolkning derfor søger de hertil for at arbejde.

Moderne teknologi
I tidernes morgen havde man kun vand og klude, dette udviklede sig så med tiden til at man begyndte at opdage kemikalier der kunne Be hjælpe de problemer man havde, men efter mange års brug af kemikalier har man så fundet ud af at det egentlig har været med til at ødelægge en del at man uden forgående tests osv. Har implementeret kemikalier til dagligdagen, nu er man begyndt i takt med den elektroniske udvikling at udvikle redskaber der kan Be hjælpe disse problemer uden at skade samfundet og miljøet.