En virksomhed har brug for regnskab – Gode tip til regnskaber

En virksomhed har brug for regnskab – Gode tip til regnskaber

Et regnskab kan man komme langt med nu til dags. Kan man tage en illustration fra en virksomhed, så er det ikke hjemmesiden, eller produkterne som er det vigtigste for fx. investorer. Det er faktisk regnskaberne. Et regnskab er super smart have at gøre med. Et regnskab er super effektivt, og det kræver en masse arbejde at få et regnskab til at fungere. Heldigvis så er der mange regnskabsprogrammer, som kan hjælpe en med diverse opgaver, og med et godt regnskab så kan man drage fordel af forskellige strategiske overvejelser.

 

Hvilken fordel kan man få ved at bruge et digitalt regnskabsprogram, frem for at bruge jævnførte regnskabsmetoder på papir?

 

En af fordelene, som man kan få brug for er udregningssystemet. Udregningssystemet er en smart metode man kan gøre brug af, så man ikke selv skal lave udregningerne. Efter Excel kom til verdenen, så var der mange der benyttede sig af udregninssystemet fra Excel, men selvom Excel er et smart system til dette, så findes der i dag forskellige digitale regnskabsprogrammer, som tager skridtet videre. En af disse regnskabsprogrammer hedder Billy. Det smarte ved sådan et program er at det kan opsættes sammen med ens virksomheds salg. Specielt for webshops, så er det smart, fordi så vil den automatisk korrigere antallet af solgte varer, med de informationer som ens revisor skal bruge. Her indtastes moms satser, overskud og meget andet automatisk ind i systemet. Ens regnskab bliver derfor lettere at overskue, når man bruger sådan et program.

 

 

 

 

Bogføring er gjort nemmere med disse regnskabsprogrammer

Er man interesseret i at benytte sig af disse programmer, så vil man hurtigt opleve at det er meget lettere at bogføre. Bogføring handler om at man viser hvordan pengeflowet har bevæget sig på en bestemt måde. Med bogføring, så viser man transaktioner, og hvordan de hænger sammen med de forskellige aktiviteter for en virksomhed.  Bogførings princippet er gammelt, og principper bag bogføring er stadig de samme som de var dengang. Ideen bag bogføring er at man gør hver eneste transaktion 2 ledet. Det vil altså sige at der vil i regnskabet findes spor 2 steder for en transaktion. Disse 2 spor findes i nogle af de kasser virksomheden har i sit regnskab. Det er ikke alle virksomheder som har alle de samme kasser, men mange af dem kan godt være ens specielt hvis det også er en virksomhed som er i samme branche som den anden virksomhed.  Bogføring handler om indtægter og udgifter, og hvordan man kan sætte 2 elementer på hver eneste af disse transaktioner for at få en bedre forståelse for hvordan det fungere end hvis man bare satte et element. Dette bruger regnskabsprogrammerne også.