Er du bekymret for succesen af dine events?

Er du bekymret for succesen af dine events?

Events som strategisk satsning er hos mange virksomheder blevet til en vigtig del af deres kommunikation, PR og markedsføring strategier. Der kan være mange fordele forbundet afholdelsen af succesfulde events.

De kan blandt andet være med til at etablere din virksomhed som brancheleder i jeres niche eller markedet. Dog kan der være mange faldgruber forbundet events, hvilket øger kompleksiteten af en succesfuld afholdelse. Går det galt med dine events, kan det hurtigt give din virksomhed konsekvenser, hvorfor det afholdelsen af events bør gribes seriøst an.

Både små og store tæller

En af de store grunde til, hvorfor afholdelsen events over de seneste par årtier har brudt frem med lynets hast, skyldes at de medvirker til brandskabelse og folks opfattelse af afholderen. Eksempelvis er der mange større virksomheder og organisationer, der afholder branchespecifikke events med henblik på at styrke deres autoritet eller opfattelse af dette.

Men du behøver ikke kun at afholde store messer eller branchenetværks events med mange tusinde deltagere for at blive set som en seriøs aktør, særligt hvis dine events eksekveres godt. Der findes nemlig mange forskellige typer af events, som din virksomhed kan afholde. Det kan være, at I allerede gør brug af nogle af dem.

Nogle af de mest gængse eventtyper er:

  • Webinarer (særligt under corona)
  • Netværk arrangementer
  • Workshops
  • Messer
  • Temamøder / dage
  • Briefings
  • Foredrag

Forskellige events, vekslende risikoer og samme kvalitetskrav

Når det kommer til events, er større events som udgangspunkt associeret med større risikoer. Dette skyldes, at du har mange flere ting, som du skal have overblik over og styr på. Du skal nemlig imødekomme fleres personers behov og pålagte kvalitetskrav.

Afholder du internationale events, er der stor sandsynlighed for, at kompleksiteten af dit event stiger. Afhængigt af typen af det event, som du står til at afholde, kan det være forventet af dig, at du sørger for eller oplyser om overnatningsmuligheder, sprog eventet bliver afholdt over, eventuelle udenrigs- og indenrigsregler mv.

Mange af de samme parametre gør siggældende med mindre events, da du stadigvæk forventes at eksekvere en begivenhed som lever op til kvalitets forventningerne. Men i modsætning til større begivenheder, er du oftest udsat for en mindre kompleksitet og færre risikoerne, da du har med færre deltagende personer at gøre. Dog er du pålagt samme forventninger som ved større events.

Få hjælp fra et professionelt eventfirma

Der kan være mange udfordringer i at holde events, som skal leve op til deltagernes høje standard. Fejl kan ende med at koste din virksomhed dyrt i form af skade af jeres omdømme, manglende billet salg, dårlige oplevelser og anmeldelser og lignende.

Ønsker du at mindske sådan nogle risikoer til et minimum, kan det give god mening for din virksomhed at få hjælp fra et professionelt eventfirma til at afholde jeres events.