Forbedr din handlekraft i direktionen med Executive Coaching

Forbedr din handlekraft i direktionen med Executive Coaching

Virksomheder og organisationer gennemgår løbende ændringer, omvæltninger og forbedringer i takt med påvirkningerne fra deres omgivelser. Som ejerleder eller bestyrer af en virksomhed eller større koncern er der mange ting, som du skal have styr på.

Det kan dog være svært at bevare overblikket for ikke mindste sin handlekraft, når en masse forskellige detaljer presser på indefra og udefra. Det kan være alt fra organisatoriske omstruktureringer at skabe sammenhængskraft for en kommende strategi til konkurrenter der presser på med nye produkt lanceringer.

Videreudvikling er vigtigt, hvis du skal forblive

Det kan derfor som topleder være udfordrende, hvis ikke til tider helt overvældende at skulle stå til ansigt mod et hav af faktorer og deadlines. Som leder i direktionen er det vigtigt, at du ikke mister din handlekraft, da det kan give tektoniske rystelser hele vejen ned gennem organisationen.

Et eksempel på dette kan være manglende beslutninger på en konkurrencestrategi eller ekspansionsstrategi, hvor manglende input eller handlen kan påvirke virksomhedens evne til at levere de ønskede resultater.

Som topleder er det derfor vigtigt, ikke at lade sig overvældes at den ledelsesmæssige ballast der kan forekomme. Herunder er det vigtigt for dig som topleder at have fokusset det rigtige, da ikke alle faktorer, hændelser og lignende er ligeværdige i deres betydning for organisationen.

Du er nok allerede bekendt med det faktum, at din rolle som leder er at skabe fremdrift og udvikling i organisationen. En stor forudsætning for dette, er dine egne personlige kompetencer og kapacitet i forhold til at øge din egen og dine medarbejderes effektivitet.

Coaching går alle veje op

Når det kommer til at forbedre sin performance, for så at kunne forbedre den organisation, som du er ansat i, kan executive coaching være det pust i vingerne, som du har brug for. Executive coaching har mange af de samme karakteristikker og kendetegn, der er ved et almindeligt coachingforløb.

Den store forskel er, at med executive coaching er selve fokusset på at forbedre din ledelsesmæssige stil, beslutningstagen, mindset og lignende. Du vil oftest opleve her at få konstruktiv træning i eventuelt nye lederkompetencer, der kan hjælpe dig med at forbedre din kommunikation og skabe resultater. Forløbene foregår oftest gennem særligt tilrettelagte dialoger, der udarbejdes mellem dig og den pågældende coach.

Gennem selvindsigt, værdiafklaring, personlig udvikling og ledelsesværktøjer, kan du være med til at både understøtte dig selv, men også hele virksomheden til at komme til måls med målsætninger og strategier.

Ikke alle personer er ens, derfor kan det være en god idé at tage en indledende dialog med din kommende coach, hvorpå I går gennem de temaer og problematikker, der er aktuelle for dig. På den måde kan der arbejdes aktivt med det, der er vigtigst for dig lige her og nu.