Fremtiden er her  – Ratbetjente biler

Fremtiden er her  – Ratbetjente biler

Der findes biler til alle – også folk der har sidder i kørestol, hvor de selv kan styre bilen. Sådanne biler skal speciallaves og kan blandt andet laves som ratbetjente biler.

Der kan være rigtig mange grunde til at man er blevet handicappet og er endt i en kørestol, der er mange tilfælde hvor kørestolsbrugere mangler følelsen i benene, men alt andet virker og dermed kan de jo sagtens leve et normalt liv – dog fra en kørestol. Et helt normalt liv indebærer at kunne fragte sig selv frem og tilbage, dette gøres nemmest ved hjælp af en bil, i hvert fald over længere distancer. Der er en vis frihed ved at have sin egen bil, og frihed er for mange mennesker vigtigt i deres hverdag, for at kunne fungere. Derfor skal der også være en bil til alle, selv til dem der ikke kan køre en almindelig bil – i hvert fald ikke med deres fødder. De fleste biler kan, med hjælp fra lidt teknik, laves om til ratbetjente biler

 

Ratbetjente biler bliver til ved hjælp af Handi Speed

Handi Speed er en håndbetjent speeder som sidder ved rattet, her kan man give gas og bremse bilen, helt uden at bruge fødderne til at bremse bilen.

Lige ved siden af rattet er der to greb, den ene er bremsen og anden er speederen.
Håndbetjeningen fungere bedst med automatgear, det gør det i hvert fald nemmere for brugeren af bilen at betjene bilen, hvis der ikke skal skiftes gear.
De to greb gør det muligt at fastholde begge hænder på rattet, mens man kan bremse eller give gas. Både speeder og bremse kan tilpasses den enkeltes behov.

 

 

Har hjælpemidler en stor betydning for handicappede?

Hjælpemidler er produkter, som hjælper mennesker der har et psykisk eller fysisk handicap. Grunden til at der findes hjælpemidler, er for at hjælpe disse mennesker med at kunne leve en så normal hverdag som overhovedet muligt, på trods af de har et handicap.
Derfor er det meget vigtigt at der findes hjælpemidler – og at de så rent faktisk gør det de skal, nemlig hjælper den enkelte.
Sådan noget som en ratbetjent bil kan hjælpe et menneske med at få køreglæden tilbage og friheden ved selv at kunne transportere sig rundt. En ratbetjent bil er med til at gøre de handicappede mere selvstændige. Dette gør det også muligt for kørestolsbrugere at have et job, der ligger et godt stykke fra ens bolig pæl, hvis altså de kan betjene en ratstyret bil.

 

 

Er du i tvivl om hvilke biler der kan laves om til ratbetjente biler?
Hvis man er i tvivl om ens drømmebil kan laves om til ratstyret bil, er det en god ide at kontakte en forhandler, der har styr på dette og i samarbejde finde ud af hvilken bil der passer bedst til lige netop dine behov. Det kunne være Strada Auto fra Slagelse, hvis indehaver, Mathias, faktisk selv sidder i kørestol.
For det kunne da være sjovest, hvis man helt selv kunne få lov til at vælge sin drømmebil også selvom den vi skulle laves lidt om. Dette vil også give en følelse af at ens handicap, slet ikke sætter så mange begrænsninger, som man ellers godt til tider kan føle at det gør.