Nano teknologi kommer til din bil

Nano teknologi kommer til din bil

Nano teknologi er på alles læber når det kommer til lakbeskyttelse af din bil.

Men det er faktisk ikke en ny teknologi og kan dateres helt tilbage til det 4. århundrede på blandt andet Lycurgus bægeret. Det kan du læse meget mere om i denne artikel på videnskab.dk

Alligevel er det først nu at nanoteknologi for alvor gør sit indtog i bilverdenen som det altoverskyggende lakforsegling – hvis du går op i holdbarhed og evnen til at afsky skidt og snavs.

Hvad er det det nano-teknologi for noget?

Dybest set drejer det sig om størrelsen på de enkelte elementer som bliver sammensat. Nano definitionen ligger i at minimum 50% af partiklerne er i størrelsen 50-100 nanometer. Til biler bliver det brugt til fremstilling af en væske, der er ekstremt tynd og flydende at påføre, og når det hærder op lægger der sig en form for glas-agtig overflade – som kan oversættes til en keramisk coating eller keramisk lakforsegling.

Hvad kan nano-teknologi på biler?

På biler bliver nano-teknologi anvendt på flere forskellige overflader, men udvendigt er de typiske steder på lakken og på dine ruder. Det kan dog med fordel også anvendes på f.eks. plastik, fælge eller dæk.

De typiske egenskaber det udvikles med er evnen til at kunne afsky vand / snavs. Det giver den fordel at det bliver nemt at holde din bil ren og det giver dig et mere klart udsyn ud af dine ruder – særligt i forbindelse med regnvejr.

Det opleves typisk ved at vandet får svært ved at hæfte på lakken, og enten løber af – eller sætter sig i vandperler på lakken. Tager du et mikrofiberhåndklæde hen over bilen efter vaske vil vandperlerne suge sig til håndklædet og du vil derfor stå tilbage med en helt tør bil – med minimal risiko for kalkpletter.

Modsat en traditionel lakforsegling – holder de keramiske coatings / nano coatings i væsentlig længere tid og giver derfor en langvarig lakbeskyttelse.

Særlig vigtigt til nye biler

Grundet udvikling i miljøkrav og optimeret produktion leveres nye biler typisk ikke med så tyk en lak som tidligere. Det betyder at det bliver sværere at fjerne ridser fra bilerne, da polering af bilerne fjerner noget af lakken. Ved at have en keramisk coating som samtidig lægger et målbart lag på – forlænges holdbarheden på lakken, og du minimerer sandsynligheden for at bilen skal omlakeres.

Overblik over forhandlere

Der har hidtil ikke været ét samlet overblik over hvor du kan få udført en keramisk coating. Det kan du nu få på keramisk-coating.dk. Her er en række forhandlere af keramisk coating samlet, hvor forbrugere kan tage direkte kontakt til forhandlere i deres nærområde.

Dertil ligger en række guides til hvordan den keramisk lakforsegling de får påført – efterfølgende kan vedligeholdes, for at holde længst muligt.