Ny teknologi giver bedre behandlingsmuligheder for paradentose

Ny teknologi giver bedre behandlingsmuligheder for paradentose

Paradentose kaldes af og til også for de løse tænders sygdom, og sygdommen er én af de mest udbredte tandsygdomme i Danmark. Op mod halvdelen af den voksne befolkning har paradentose i én eller anden grad, og selvom de fleste tilfælde er lette, er mange mennesker også ramt af svær paradentose.

Paradentose opstår altid først som almindelig tandkødsbetændelse. Hvis du ikke opdager betændelsen i tide, breder den sig til tandkødslommen og til den store knogle i din kæbe. Paradentose kan betegnes som en slags autoimmun sygdom, fordi kroppens forsvar mod bakterierne ofte er så voldsom, at kroppens egne forsvarsmekanismer er med til at ødelægge og nedbryde knoglen. I værste fald vil tænderne begynde at blive løse og endeligt falde ud. Det er ikke alle, der får symptomer på paradentose. Men hvis du lægger mærke til, at du har blødende eller ømt tandkød eller begyndende løse tænder, bør du straks henvende dig til en behandler.

 

Hvem kan få paradentose?

Langt de fleste mennesker vil på ét eller andet tidspunkt få paradentose. Enkelte forhold vil dog kunne gøre, at paradentosen udvikler sig, når du er ung. Dét gælder for eksempel, hvis du har diabetes, lider af mundtørhed eller knogleskørhed eller er fast ryger. Som udgangspunkt har mænd lige så stor risiko for at udvikle paradentose som kvinder, men nogle undersøgelser tyder på, at du er særligt udsat, når du er gravid.

 

Hvordan foregår behandlingen af paradentose?

Paradentose er lettere at behandle end nogensinde før. Dét skyldes, at de sidste par årtiers forskning har resulteret i en ny teknologi, som har vist sig at være yderst effektiv. I dag foregår behandling af paradentose ved, at behandleren fjerner tandsten og bakterier i tandkødslommen. Hvis lommen er meget dyb, kan det blive nødvendigt med en tandkødsoperation, men operationen er nærmere undtagelsen end reglen.

 

Hvad koster behandlingen af paradentose?

Paradentose pris afhænger både af behandleren og af, hvor slemt et tilfælde du har. Måske føles det nærliggende at udskyde behandlingen for at spare penge. Men dét kan ikke anbefales. Tænder er altafgørende dit velbefindende, og derfor er det vigtigt, at du passer godt på dem.

 

Hvor kan jeg blive behandlet for paradentose?

Der findes mange specialister, der udbyder behandling af paradentose. Dét betyder, at du snildt kan få hjælp i kampen mod paradentose, uanset hvor i landet du befinder dig. Indtil videre kan du med fordel passe rigtig godt på dine tænder. De vil takke dig for det på sigt.