Sådan hjælper bedemanden i Sundby amagerkanerne ved et dødsfald

Sådan hjælper bedemanden i Sundby amagerkanerne ved et dødsfald

Hvis du har brug for en bedemand, så er det typisk i forbindelse med et dødsfald i den nærmeste familie. Når et kært familiemedlem dør, er det de færreste af os, som har det store overskud til selv at arrangere begravelsen og udfylde dødsanmeldelsen.

 

Bedemanden hjælper dig således med at arrangere begravelsen, og han eller hun hjælper også med alt det administrative arbejde, som opstår i forbindelse med et dødsfald.

 

Hvis du bor på Amager i København, er der mange muligheder for at få kvalificeret hjælp fra en erfaren bedemandsforretning. På Amager findes der således flere bedemandsvirksomheder, deriblandt Drachmann Begravelser, Øens Bedemand og så bedemanden på Kastrupvej.

 

Fælles for disse bedemænd er, at de kender til lokalområdet og derfor kan hjælpe dig med at arrangere en begravelse fra en af de mange kirker på Amager. Hvis du skulle ønske dig en borgerlig begravelse for den afdøde i stedet for, så kan bedemandsforretningerne også hjælpe dig med dette.

 

Mange af disse bedemænd ligger placeret tæt på Amager hospital. Hvis dødsfaldet indtræffer på hospitalet, er det således lettere at møde op fysisk i disse forretninger.

 

Derudover holder mange af bedemandsforretningerne deres telefoner åbne i døgndrift, så du altid kan ringe.

 

Kirker og kirkegårde i Sundby på Amager

Lige ved Amager hospital ligger den store Sundby Kirkegård. Den store kirkegård er etableret i 1872 og fyldte oprindeligt 10 hektar. Til kirkegården hører der både et kapel, krematorium, og en katolsk sektion. Ligeledes indeholder Sundby Kirkegård også et såkaldt kolumbarium, hvor urnerne står fremme i en bygning.

 

Sundby Kirkegård ligger i to sektioner, henholdsvis vest for og øst for Kastrupvej. Den vestlige del af kirkegården er under afvikling, og arealet vil blive brugt til rekreative formål. Det er dog stadig muligt at blive begravet eller få urnen nedsat på den østlige del af Sundby Kirkegård.

 

Der er ikke nogen kirke direkte tilknyttet kirkegården, men Sundby Kirke ligger cirka 1 km derfra på Amagerbrogade. Dog ligger Sundby kapel på selve kirkegården og også tæt på krematoriet. Dette gør, at det også er muligt at afholde borgerlige højtideligheder og bisættelser direkte på Sundby Kirkegård.

 

Tættere på hospitalet ligger den smukke og ikoniske Filips Kirke. Denne kirke er let genkendelig med sine hvide mure og sit ikoniske, røde tag.

 

Den lokale bedemand vil altid kunne hjælpe dig med at arrangere begravelsen eller bisættelsen, uanset om du og din familie måtte ønske jer en borgerlig eller kirkelig ceremoni i Sundby – læs mere her.