Sådan kan din virksomhed få gavn af Cyber Threat Intelligence

Sådan kan din virksomhed få gavn af Cyber Threat Intelligence

I en verden af ​​cybersikkerhed er der en konstant kamp mellem avancerede vedvarende trusler (APT’er) og organisationer. Trusselsaktører finder hele tiden nye, avancerede metoder til at udføre deres cyberangreb. Data om og indblik i en trusselsaktørs næste træk er afgørende for proaktivt at skræddersy dit sikkerhedsforsvar og forebygge fremtidige angreb mod din virksomhed.

 

Flere og flere organisationer begynder at anerkende værdien af Cyber Threat Intelligence som en del af deres cybersikkerhed. Er din virksomhed en af dem? Hvis ikke I er begyndt at anvende Cyber Threat Intelligence, så kommer der her et kort overblik.

 

Hvad er Cyber Threat Intelligence?

 

Cyber Threat Intelligence, eller trusselsunderretning, er en samlet term for data, der indsamles, behandles og analyseres for at forstå en trusselsaktørs motiver, mål og angrebsadfærd. Cyber Threat Intelligence gør virksomheder i stand til at træffe hurtigere, mere informerede, databaserede sikkerhedsbeslutninger og ændre adfærd fra reaktiv til proaktiv i kampen mod trusselsaktører.

 

I stedet for at blive udviklet i en end-to-end proces, er udviklingen af ​​Threat Intelligence en cirkulær proces, en form for cyklus. I denne cyklus er en række steps; dataindsamling planlægges, implementeres og evalueres; resultaterne analyseres for at producere efterretninger, som spredes og revurderes i sammenhæng med ny information og feedback.

 

Analysedelen af ​​cyklussen er det, der adskiller Threat Intelligence fra informationsindsamling og formidling. Analysen af Threat Intelligence bygger på en stringent måde at tænke på, der bruger strukturerede analytiske teknikker til at sikre, at bias, subjektive tankegange og usikkerheder identificeres og styres.

 

I stedet for bare at skabe konklusioner, tænker analytikerne over, hvordan de når til de konklusioner. Dette ekstra trin sikrer, at analytikernes subjektive tankegange og bias, i det omfang, det er muligt, tages i betragtning og minimeres eller indarbejdes efter behov.

 

Hvem har gavn af Cyber Threat Intelligence?

 

Cyber Threat Intelligence gavner organisationer af alle former og størrelser ved at hjælpe med at behandle trusselsdata for bedre at forstå trusselsaktører, reagere hurtigere på hændelser og proaktivt komme foran cyberkriminelle.

 

For små og mellemstore virksomheder hjælper disse data dem med at opnå et beskyttelsesniveau, som ellers ville være uden for rækkevidde. På den anden side kan virksomheder med store sikkerhedsteam reducere omkostningerne og de nødvendige færdigheder ved at udnytte ekstern Cyber Threat Intelligence og gøre deres analytikere mere effektive.

 

Cyber Threat Intelligence beskytter ikke fuldkomment

 

Cyber Threat Intelligence hjælper sikkerhedsteams og professionelle med at træffe informerede beslutninger omkring sikkerhedsprocedurer i virksomheden. Men ofte er trusselsaktørers taktikker rettet mod de ansatte i en virksomhed og ikke IT-systemerne direkte.

 

Derfor er en kæmpe del af cybersikkerhed den menneskelige del af virksomheden, og ens ansatte skal være parat til at beskytte virksomheden mod eksterne angreb. Dette kan opnås gennem menneskecentreret awareness-træning, der effektivt uddanner de ansatte til at kunne genkende og afværge mange typer af cyberangreb.