Bær livet som et smykke og tiden som dit eget ur

Bær livet som et smykke og tiden som dit eget ur

Din tid er din egen 

Jeg har en virkelig god nyhed til dig

Nogle gange, så føler jeg, at jeg kender dig. Vi kommunikerer jo med hinanden, og det er rart at vide, at der er mange andre derude, som også er helt med på den grønne bølge. Når vi går ud og finder vores smykker, som vi vil pynte os med i en grøn verden, så tænker vi jo på miljøet og ønsker at finde produkter, der er så bæredygtige som overhovedet muligt. Så jeg har en virkelig god nyhed til dig:

De grønne værdiers gode nyhed

Den rigtig gode nyhed er, at der er virkelig mange muligheder for at smykke sig grønt derude, og at du også kan finde træure ude på det grønne marked. Både miljøvenlige smykker og ure har den kæmpestore fordel, udover at være smukke, at de har en høj signalværdi og udstråler gode og grønne værdier. Det, vi bærer rundt på os, gør en forskel for vores verden, vores klode. Se det er en virkelig stor og god nyhed.

 

Træure i en travl tid

Træerne er der også for dig, og du er der for dem

Når du ser et træ stå og veje i vinden, tænker du måske ikke altid så meget over det, men det kan jo være, at du, ligesom mig, føler det i stedet for at tænke på det. Et træ er noget af det skønneste, der findes i naturens fauna. De er som store blomster med deres store og favnende kroner, og det giver os mennesker en følelse af sikkerhed, fordi vi i sin tid kunne bruge de store trækroner til at gemme os for de vilde dyr. Det, som urmennesket huskede, har vores moderne urhjerner ikke glemt. Træerne er der også for dig nu, som de var dengang. Det er et gensidigt forhold, for du er der nemlig også for træernes skyld.

 

Et træur kender tiden 

Træerne og menneskene kan have gavn af hinanden. Vores verden er jo fuld af træer, og den er også fuld af mennesker. Vi lever på tid, og vi har indrettet os sådan, som de moderne mennesker, vi er blevet, at vi måler tiden. Derfor er vi blevet afhængige af ure, det er en del af det, vi er og har udviklet os frem til, men der er ikke noget, der siger, at de ure ikke kan være så bæredygtige som overhovedet muligt, så derfor kan de sagtens være lavet af træer. Selvfølgelig skal selve den tekniske indmad være lavet af noget andet, men alt det udenom, selve ursmykket, kan godt være lavet af træ, og det vil udsende ret store signalværdier om, at du ønsker en grøn og bæredygtig fremtid, hvilket er godt for både træer og mennesker. På den måde kan man sige, at et træur kender tiden.

 

Findes der bæredygtige smykker?

Der er spørgsmål, som er virkelig gode at stille sig selv

Ja og nej vil svaret nødvendigvis være. Der skal rigtig rigtig meget til, før et produkt er fuldt ud bæredygtigt, men noget er mere bæredygtigt end andet. Smykker, der er lavet i træ eller eksempelvis i genbrugsmaterialer er nemlig mere bæredygtige, grønnere og mere miljøvenlige end andre smykker, som er lavet af materialer, der ikke på nogen måder bidrager til at reducere CO2 udledningen eller sender signaler om en grøn omstilling til omverden.

 

Et smykke af træ af et træ

Du kan bære et træ om din hals

Kvinde eller mand, barn eller voksen; du kan bære et træ om din hals. Ja, for vi er mange derude, som rigtig gerne vil være med til at sende de her grønne signaler til vores omverden. Et træsmykke kan netop være formet som et træ og være af træ. Alting behøver ikke at være metaller. Husk, at der er grader af bæredygtighed. Det er vigtigt at holde sig dette for øje.

 

Metalsmykket

Brug materialerne om og om igen

Metalsmykket kan dog også være miljøvenligt. Det kan nemlig være genbrugsmetal. Der er rigtig mange gode smykker derude, som er af genbrugsmaterialer. De fleste metaller kan nemlig bruges om og om igen. Det er en rigtig god idé at finde sig et genbrugssmykke.