Den perfekte kaffepause

Den perfekte kaffepause

Vi kender det alle sammen, vi har haft en lang dag på arbejdet, og skal have os en velfortjent kaffepause, men hvordan holder man egentlig den perfekte kaffepause? Det spørgsmål har vi stillet os selv og fundet frem til nogle gode råd og tips, til hvordan du holder den bedste kaffepause.

 

Tip nummer 1 – Giv ros med en kaffebønne:
Forestille dig legen man altid legede som lille, hvor bolden går på runde, og man skiftes til at sige sit navn – det her er næsten det samme. Her bruger du bare en kaffebønne og i stedet for at sige dig navn, giver du anerkendelse eller ros med på vejen. Dette er en god måde at finde de positive sider frem på en arbejdsplads. Den som har kaffebønnen skal have ros af sine kolleger og skiftevis går kaffebønnen på runde, indtil alle har fået sagt noget pænt om hinanden. Dette styrker fællesskabet og arbejdsmoralen i stor stil, og samtidig giver det et afbræk fra den travle hverdag.

 

Tip nummer 2 – En pyt-kaffebønne:
Vi kender alle det med at vi i en stresset hverdag kan have svært ved at sige pyt og holde hoved koldt i stressede situationer. Løsningen på dette kan være at have en pyt-kaffebønne på sit skrivebord, så hver gang du oplever noget driller, kan du trykke på kaffebønnen og tælle til 10 og sige pyt. Man kan også udvide horisonten og trykke på kaffemaskinen, når der skal siges pyt, men det kan nogle dage måske blive til mange kopper kaffe.

 

Tip nummer 3 – Lav kaffe-moves i pausen:
Når du står og skal til at hælde en kop kaffe op og venter på at den bliver færdig, kan det være en god ide at strække ud. Lav nogle simple udstrækningsøvelser for din nakke og skulder, stil dig op ad en væg, og løft armene op over hoved. Vi kender alle de gode klassikerer til udtrækning. Du kan også prøve at se om du kan balancerer en kaffebønne på næsen. Dette hjælper med at få blodomløbet i gang, og giver et lille afbræk i hverdagens stress og jag.

Tip nummer 4 – Kaffe-filosofi:
Et godt smil på læberne kan gøre underværker i en stresset hverdag, så prøv at gå på google og se om du kan finde nogle gode og sjove kaffe citater, som kan hænges op omkring kaffemaskinen og give et godt smil med på vejen.

 

Tip nummer 5 – At have det rigtige udstyr:
Det er vigtigt når man holder en god kaffepause, at kaffen er god og man har det rigtige udstyr til at brygge kaffe med. Kaffemaskiner eller kaffekværne i den rigtige kvalitet, kan gøre underværker for den helt rigtige kop kaffe, og til at give dig det perfekte afbræk fra en stresset hverdag. Du kan eksempelvis foreslå din overordnet en god kaffekværner, for at få helt friske nymalede bønner. Du fortjener en god kop kaffe i din kaffepause, så du kan komme helt ned i gear og lade op.