Derfor er det dyrt at få en erhvervskonto

Derfor er det dyrt at få en erhvervskonto

Hvis du har overvejet at stifte et ApS, har du måske undersøgt, hvad det koster at få erhvervskonto. I forbindelse med din undersøgelse har du måske også set, at oprettelsesgebyrerne er på flere tusind kroner. Hvorfor er det så dyrt?

En erhvervskonto i Danmark er relativ dyr i oprettelse, fordi der er mange omkostninger forbundet med at have dig som kunde for banken. Omkostningerne består af, hvad der hedder “compliance”. Staten og andre myndigheder stiller krav til bankerne om dokumentation og meget andet, som de er tvunget til at indhente. For at indhente al den dokumentation, skal de have en del ansatte. Bankerne skal altså have dækket lønningerne til deres ansatte, og banken skal selvfølgelig tjene på det.

 

Det behøver selvfølgelig ikke altid at være dyrt at få en erhvervskonto i Danmark. Hvis du er helkunde, fuldkunde eller guldkunde i en bank, kan du få lavere oprettelsesgebyrer. Det er dog de færreste, der er det. Mange iværksættere er unge mennesker, og de har hverken realkreditlån eller andre lån i banken for at opnå denne specielle kundestatus.

Billig erhvervskonto

Det er heldigvis muligt at spare en del penge ved at være en billigere erhvervskonto. ErhvervskontoPris.dk har kigget på de store danske banker og fundet frem til at der er meget store prisforskelle, når det kommer til oprettelsesgebyrer og månedlige gebyrer.

 

Hvis du søger efter en billig erhvervskonto uden NemKonto er der også en del muligheder i udlandet. Det er faktisk muligt at få en gratis erhvervskonto ved at blive kunde i en FinTech bank eller Neo-bank, som man efterhånden kalder dem. Der er der ingen oprettelse, ingen månedlige gebyrer, gratis valutakonti og lave gebyrer generelt. Danske virksomheder kan dog ikke altid nyde godt af disse fordele, netop fordi man skal have en NemKonto.

 

Det er nemmest at tilknytte en dansk firmakonto til NemKonto, men det er selvfølgelig også muligt at at tilknytte en udenlandsk firmakonto til NemKonto. Det er vigtigt, at kontoen er oprettet i firmaets navn. Du skal udskrive og underskrive en formular og sende den til NemKonto fysisk med posten. Herefter vil din udenlandske erhvervskonto blive tilknyttet som NemKonto. En del af prøvet det, men der er ikke så meget information om det på internettet.

 

Du må ikke anvende din personlige konto som erhvervskonto. Det er for det første imod bankernes politik, og derfor kan din private konto hurtigt blive lukket. For det andet, så er der ingen separation mellem din private økonomi og din virksomheds økonomi. Det er derfor en god idé at have styr på din erhvervskonto til din virksomhed med det samme, så du ikke løber ind i problemer senere.

 

Informationerne i denne artikel er indhentet fra forskellige kilder, og der tages forbehold for eventuelle fejl og ændringer.