IT gør det hurtigere og mere smertefrit at gå til tandlægen

IT gør det hurtigere og mere smertefrit at gå til tandlægen

Tandlægen er måske ikke dit yndlingssted. Vi har det alle på samme måde og bare tanken om det er nok til at få kuldegysninger. Ingen kan godt lide at gå til tandlægen på trods af det faktum, at alle ved, hvor afgørende oral sundhed er, og hvor stærkt den er forbundet med vores generelle helbred. IT har dog gjort det hurtigere og mere smertefrit.

Læs videre og find ud af hvordan.

Online tidsbestilling

Det har aldrig været mere muligt at kunne bestille tid ved tandlægen. Før skulle man ringe ind for at bestille tid – og det var måske noget som man ville udskyde i så lang tid som muligt. Nu er det muligt at booke tid online og hurtigt. Man kan f.eks. få en akut tandlægetid i København på næsten ingen tid, hvilket kun har gjort det nemmere. Det er lidt, som at rive et plaster af såret. Du får det hurtigt overstået og undgår en lang og smertefuld proces.

Design og 3D

3D print er blevet mere og mere populært indenfor sundhedsvæsenet i den seneste tid. Det er på grund af teknologiens potentiale til at udskrive medicin, proteser og mange andre ting. Da teknologien indstilles til at blive en integreret del af sundhedspraksis, er den også blevet indarbejdet ved tandlæger. Når man skal have lavet noget stort, som at få en bøjle taget af eller på, så er tandlæger begyndt at bruge teknologi til at optimere ens oplevelse. Dette har gjort, at man har et bedre overblik over hvad der kommer til at ske, da et computerbillede kan blive vist som før og efter og også at det bliver en mere smertefri oplevelse. Dette skyldes, at man ikke behøver at få lavet nogle ting flere gange, fordi at teknologien opbevarer ens resultater og kan analysere dem.

Tandpleje

Den digitale revolution, der transformerer vores verden minut for minut, påvirker som sagt også tandpleje på en række måder. Har du nogensinde tænkt over, hvor meget en elektrisk tandbørste har eller kunne have forberedt din tandhygiejne? Det er utroligt, hvor meget forskel de små teknologier gør i vores liv. Ved at anvende sådan en har man mindre behov for at gå til tandlægen (bortset fra det essentielle årlige tjek) og selvom man kan få akut tandlægetider på Østerbro, så har teknologien gjort, at akutte tider måske ikke er nødvendigt i samme omfang.