Dette skal du vide om kryptovalutaen Ethereum (Ether)

Dette skal du vide om kryptovalutaen Ethereum (Ether)

Når det kommer til kryptovalutaer, så har de fleste allerede hørt om Bitcoin. Der er dog nogle svagheder ved Bitcoin, mange desværre ikke snakker om. Dette skyldes, at Bitcoin var den første og er den største kryptovaluta lige nu. Læs denne artikel, hvis du vil vide mere om, hvilke alternativer der er til Bitcoin, og hvordan du får fat i dem.

Bitcoin 2.0

Ligesom med alt andet, så kommer der et tidspunkt, hvor det gamle skal erstattes af det nye. Bitcoin er efterhånden over 10 år gammel og har et par svagheder. Spørgsmålet er dog, hvad der skal erstatte Bitcoin – hvis Bitcoin overhovedet skal erstattes af noget.

 

En del folk mener, at svaret er Ethereum med kryptovalutaen Ether (ETH). Denne har en del forbedringer i forhold til Bitcoin. Tjek kursen på Ether.

 

For det første er det muligt at have smarte kontrakter (“smart contracts”) på Ethereum netværket. Det har du ikke på samme måde mulighed for med Bitcoin. Fordelen ved at anvende disse smarte kontrakter er, at de muliggør programmering af pengeoverførsler. Hvis du aftaler med en anden person, at hvis noget sker i fremtiden, skal han eller hun betale dig et vis beløb, så kan smarte kontrakter sørge for, at det rent faktisk sker. I traditionelle aftaler kan den anden part lade være med at betale, men i smarte kontrakter er dette ikke muligt.

 

Det er også meget billigere og hurtigere at sende Ether på Ethereum netværket sammenlignet med Bitcoin. Det kan nemlig tage op til 10 minutter at få bekræftet en transaktion, når man sender Bitcoins. Sender du Ether, kan du forvente, at de lander i den anden persons wallet inden for få minutter.

Sådan køber du Ether (ETH)

Køb Ether og kom i gang med at investere i nyere teknologi end Bitcoin. Den nemmeste måde at komme i gang på er selvfølgelig at oprette dig på en handelsplatform eller børs, hvor du kan købe og sælge Ether (kan også blive kaldt Ethereum eller ETH på den pågældende børs). Der er som regel mulighed for at købe med kreditkort eller bankoverførsel.

 

Ønsker du at købe Ether med MobilePay eller lignende, skal du nok ikke registrere dig på en handelsplatform eller børs, da disse som regel ikke understøtter disse betalingsmidler. Her skal du kigge efter danske forhandlere af Ether.

 

Når du køber Ether, skal du overveje, om du vil have din Ether stående hos den pågældende hjemmeside, eller om du ønsker at opbevare dem selv. Hvis du ønsker det sidstnævnte, skal du have anskaffet dig en Ether wallet. Der findes en del forskellige, og hvilken man skal have afhænger af, hvor meget du køber for. Hvis der er tale om store summer, bør du overveje en hardware wallet som eksempelvis Ledger Nano S.