Fordele og ulemper ved at lease firmabiler

Fordele og ulemper ved leasing

Fordele og ulemper ved at lease firmabiler

Mange danske virksomhed står i dag overfor et dilemma. Det er blevet en trend at lease bil, men: Hvad kan bedst betale sig, når det kommer til firmabiler? Bør man med andre ord købe eller lease firmabil. Få overblikket ved at læse videre her. Du kan også se for dig selv ved at besøge https://privatleasing.org/, hvor du vil kunne få et langt mere uddybende indblik i de faktiske omkostninger ved at lease firmabil.

Køb af firmabil

Her betales der selvfølgelig det samlede beløb for et køretøj(er), der typisk vil betales med en virksomheds indtægt eller et banklån.

Leasing af firmabil

Ved at lease dine firmabiler, så vil du nu have bilerne i en fastlagt periode. Som tommelfingerregel vil du typisk komme til at betale det beløb, som bilerne vil falde i værdi i løbet af den periode, hvor din aftale med leasingselskabet er fastsat.

Fordele ved at lease

  • Ingen startkapital.
  • Ingen salg af køretøjer efter endt aftale.
  • Fast månedlig pris.

Ulemper ved at lease

  • Bindende lejekontrakt der skal overholdes, og mange firmaer vil finde det særdeles vanskeligt at vide præcist hvor længe et køretøj skal anvendes.
  • Ekstra udgifter ved slitage: hvis ens leasede firmabil anvendes særdeles meget, så vil man ofte ende med en ekstraudgift efter endt lejekontrakt.