Glem ikke procentregning selvom du er direktør

merer ergonomi

Glem ikke procentregning selvom du er direktør

Hvis man prøver at tænke tilbage til hvornår man sidst lærte om procent regning, så er det sikkert meget lang tid siden. De fleste lærte højst sandsynligt om at regne med procenter, og andet basalt matematik, da de gik i folkeskole og måske en lille smule på gymnasiet.

I dag sidder du måske i en stor corporate virksomhed med en høj stilling og tænker, at du absolut ikke behøver den form for hovedregning mere. Men her tager du ofte fejl. For faktisk er der mange tidspunkter hvor du står og skal regne med procenter, som du måske tager forgivet.

I denne artikel vil vi belyse hvorfor, at det stadig er vigtigt, at kunne sine tabeller, samt hvordan du nemt kan sørge for, at holde det ved lige og lære nyt.

Når du er ude og handle

Selvom der i dag findes lommeregnere på din telefon, som du altid har på dig, så er der også ting, som din lommeregner ikke kan regne ud. Står du for eksempel og skal regne en rabat på nogle varer, som du har købt, hvad er det så egentligt du skal skrive på din lommeregner? For hvordan finder man egentligt ud af hvad 10% af et tal er? Eller hvordan regner med en stigning på 15%? Det er ikke altid lige til at vide, hvad man skal skrive på lommeregneren. Her kan det være vigtigt at kende en anden procent regner, som du kan bruge til at regne det ud. På en procent lommeregner kan du nemlig blot skrive tallene ind, også kan den regne det ud for dig.

Når du checker din lønseddel

Et eksempel, som har lidt mere med forretning at gøre kan være, at du sikker og skal checke din lønseddel. Her er der også vigtigt at kunne noget hovedregning, fordi at du skal kunne regne alle tallene ud. Er der for eksempel tale om et fradrag eller et overarbejde tillæg i procent, så bliver du nødt til at kunne lidt matematik for at regne det ud. Du kan nemlig ikke altid blot stole på, at din arbejdergiver har regnet rigtigt.

Når du er på arbejde

Kender du det, at du sidder på arbejdet og får en prisliste, eller skal regnet noget andet? Her er det også vigtigt, at du kan din hovedregning, for ikke at lave fejl. Det kan være, at der er et fragtgebyr til den ordre, som du lige har lagt og du derfor har brug for at vide, hvad hele ordren koster i alt. Derfor er det i dette tilfælde vigtigt, at du kan plusse tallene sammen, hvis du ikke lige sidder med en lommeregner

Det var alt i denne artikel. Hvis du selv har nogle gode tips til matematik eller procentregning, så er du mere end velkommen til at dele dem i en kommentar.