Printer til kontor – tænk over de her 3 ting

Printer til kontor – tænk over de her 3 ting

Står du med jobbet om at købe en ny printer til jeres kontormiljø, men føler dig forvirret over de mange printløsninger derude, bør du læse med her.

Mange arbejdspladser vælger til tider at udskifte deres printløsninger grundet en række forskellige årsager. Typisk vælger mange først at udskifte deres trofaste følgesvend, når de oplever hyppige nedgange eller komplet sammenbrud. Dog kan det være kosteligt at udskifte sin printer først, når den er brudt sammen. Og det kan der være flere årsager til.

Livets gang og opdateringer

Printere er ligesom mange andre ting udsat for løbende forbedringer og udfasninger. Det betyder at en printer købt for 10 år siden eller lignende, vil være meget ineffektiv sammenlignet med nyere modeller.

Selvom det er let at påstå, at du skal købe den nyeste printer hver gang, er dette ikke sagen. Det handler om at købe strategiske og ud fra en række parametre, hvor du selvfølgeligt tager udgangspunkt i din virksomheds nuværende situation.

For mange begyndere til printerhvervsløsninger kan det virke som en uoverskuelig jungle at finde den rette printer til behovet. Der findes nemlig et hav af løsninger derude og alle med hver sine kvaliteter.

For at gøre din søgning på den rette printer lettere, kan du kigge på følgende faktorer:

  • Printerens levetid
  • El- og blækforbrug
  • Dens funktioner

Printerens levetid

Ligesom alt andet elektronik har printere en sat levetid i form af, hvor mange år de kan holde sig til afhængigt af ens forbrug. Ikke to printløsninger er ens, hvorfor du bør spørge leverandøren, sælger eller en helt tredje om dette, hvis de informationer ikke er tilgængelige på nettet. Som udgangspunkt jo flere år den kan holde, jo bedre.

 

El- og blækforbrug

En vigtigt ting at kigge efter, når du skal vælge en printer, er dets forbrug af særligt blækpatroner og el. Mange printere har det med at bruge blækpatroner på en ineffektiv måde, hvilket hurtigt kan løbe op i store regninger. Derfor kan det være god idé at holde øje med forbruget af blæk og farver.

Herudover har gamle printere det med til tider at have et betydelig større elforbrug, end hvad de nyere versioner har. Et godt eksempel på dette er en almindelig laserprinter som bruger el for at varme blækaffyringsprocessen op, hvilket i de ældre modeller godt kan blive til mange watt ved hvert brug. Anskaffer du dig derimod en inkjet printer fra Epson, kan du spare markant mange watt, da denne bruger varmeteknologi til at opvarme blækfunktionen.

Funktionerne

Den sidste faktor som du bør kigge efter, er printerens funktioner. Det anbefales her, at du altid tager afsæt i din virksomheds aktuelle behov, da ubrugte funktioner kan ende med at koste jer mere end nødvendigt.