Problemer med dækningen? Sådan vælger du et mobilabonnement med god dækning

Problemer med dækningen? Sådan vælger du et mobilabonnement med god dækning

Markedet for mobiludbydere og mobilabonnementer synes at vokse hele tiden. I dag er der en lang række af danske udbydere at vælge imellem, og for en lægmand kan det hurtigt komme til at synes som lidt af en jungle at finde hoved og hale i, hvad forskellene mellem de forskellige udbydere egentlig består i. Men forskellene er der. Eksempelvis når det gælder dækningen.

Er dækningen ikke i orden i det område, man bor eller færdes i, kan man i mange tilfælde ikke gøre brug af sit mobilabonnement i praksis. Derfor er det vigtigt at vælge en udbyder med god dækning i dit område.

Forskelle fra udbyder til udbyder

Bor du og opholder du dig for det meste i en af landets større byer, kan det måske forekomme helt fremmed for dig, at der nogle steder i landet kan være dårlig eller slet ingen mobildækning. De fleste eller alle mobiludbydere tilbyder nemlig god dækning i de større byer, mens det kan variere mere for landets mindre byer og mindre beboede områder. Her kan der også være stor forskel fra udbyder til udbyder, når det kommer til, hvor god dækningen er i givne områder. Især hvis man færdes ofte i landets mindre befolkede områder, er det altså relevant at tjekke op på dækningen, inden man tegner et abonnement.

Brug et dækningskort

Den bedste måde, hvorpå man kan finde ud af, om en mobiludbyder yder dækning til det område, man bor eller færdes i på fast basis, er ved at gøre brug af et såkaldt dækningskort. Et dækningskort er et kort, der optegner en given mobiludbyders dækning på tværs af landet. Af sådan et kort vil man kunne aflæse områder i forskellige nuancer – fra rød til grøn. Her er de røde område de områder, hvor dækningen er dårlig eller ikke-eksisterende, mens de grønne områder angiver områder, hvor dækningen er god og stabil.

Alle mobiludbydere har dækningskort, man kan tjekke, inden man tegner et abonnement hos en given udbyder. På en måde kan du sikre dig, at du vælger en udbyder, der yder god dækning i de områder, hvor du har behov for det. Dækningskortene er altså specifikke for den enkelte udbyder. Er du eksempelvis interesseret i at tegne et abonnement hos Greentel, bør du først tjekke Greentel dækning på deres dækningskort, ligesom du bør gøre det samme for Duka, inden du tegner et Duka mobilabonnement.