Ringe til mænd er blevet det nye moderne modesymbol

Ringe til mænd er blevet det nye moderne modesymbol

At ringe kun hører hjemme på kvinder fingre, er for længst passé. Ja, det er sådan set gældende for alle typer af smykker, armbånd, halskæder, øreringe og mange andre. Den moderne mode dikterer, at også mænd i alle aldre tør iklæde sig smykker af den ene eller den anden slags. Og det gælder især ringe til mænd.

Der kan selvfølgelig være en vis rigtighed i, at man helt tilbage i gammel tid – i oldtiden, om man vil – gik meget op i at pynte sig med smykker som mand. Dette var vigtigt for at signalere velstand og høj status i samfundet. Siden blev det i nyere tid sådan, at smykker var noget man forbandt med kvinders fremtoning, når de skulle stadse sig op eller blot supplere deres tøjstil i det daglige.

Ringe til mænd er dog – sammen med alle andre slags smykker – blevet helt og aldeles mainstream. Det er bestemt ikke noget særsyn at mænd i det offentligt rum bærer en eller flere ringe på fingrene. Der er således langt fra kun tale om en vielsesring, der kan findes sig til rette på en mandlig ringfinger.

Mænd forventes nu også at supplere en smart og moderne tøjstil med ringe, der også skal fortælle noget om dem. Og altså gerne mere, end at de er blevet viet med en livsledsager.

Ringe til mænd vil af de fleste helt sikkert blive forbundet med selvsikkerhed, modebevidsthed og selvfølgelig det at være med på noderne. At turde stå ved den man er, og endda skilte med det på en fin og subtil måde ved at bære ring, er noget især ungdommen dyrker i disse år.

Denne udvikling beskrevet her, er som nævnt ikke noget helt nyt. Faktisk har det taget tilløb hen over mange år. Det har man selvfølgelig også kunnet se hos forhandlerne af smykker – der er simpelthen blevet etableret et stort og bredt udvalg af smykker, målrettet mændene. Smykker til kvinder fylder imidlertid klart mest, men smykker og ringe til mænd vinder i højere og højere grad indpas på smykkemarkedet.

Ud over at de store og etablerede forhandlere har øjnet mændene som potentielle kunder, er der sågar opstået en tendens til, at der opstår nye forhandlere på markedet. Forhandlere, der faktisk udelukkende fokuserer på at forhandle smykker til mænd.

Et eksempel herpå er danske Jewls, der fra deres netbutik tilbyder mænd et væld af forskellige og smukke smykker. Ringe til mænd er naturligvis også noget af det Jewls gør sig i, og ved at købe din ring her, får du en dansk designet ring, der både går til alle slags tøjstile og samtidigt er så robust, at du roligt kan have den på i badet, i fitnesscentret og endda mens du spritter dine hænder af i håndsprit.