Sådan kan køkkenassistenter være et godt strategisk valg for dit køkken

Sådan kan køkkenassistenter være et godt strategisk valg for dit køkken

Er du erhvervsdrivende indenfor restaurationsbranchen, er du nok allerede bekendt med vigtigheden af dit spisesteds forskellige funktioner. Hver funktion er afhængig af hinanden og har en står betydning for dit steds vækstpotentiale.

Står du og overvejer at åbne et spisested, men er i tvivl om eller usikker på, hvilke faktorer der er tale om? Spisesteder kan deles groft op i 3 dele, hvor der her er tale om køkkenet, service og omgivelserne.

Det kan anbefales at du fokuserer på at forbedre eller opretholde en god standard i alle funktioner, såfremt det er relevant. Det kan være en god ting at fokusere lidt på service, selvom der er tale om et takeaway sted.

Omgivelserne

Dit spisested bliver ligesom en bog bedømt på dets ydre først og dernæst indre udseende. Det er typisk førstehåndsindtrykket som er det afgørende for, om du får kunder eller flere kunder. Indbydende omgivelser og rengøringen spiller her en vigtig rolle, da urene og snavsede overfalder, sender faresignaler til gæsterne.

Service

Den anden funktion er service og indebærer den service, som dine gæster oplever på dit spisested. Det kan være tjenerinden/tjeneren som ekspederer dem, som det første, når de er kommet indenfor.

Har du et spisested, hvor det er mening at der skal sidde gæster, er det vigtigt at du har ekstra meget fokus på service. Dette indebærer at dit service personale opretholder et godt service niveau. Hertil at de kan klare mængden af serveringer, da mængden af serveringer vil stige i takt med mængden af spisende gæste, hvorfor det kan blive problematisk at være underbemandet.

Derfor bør du sikre dig, at dit spisesteds har nok personale til at betjene og servicere gæster, men også at det er personale med den rette viden og kvalitet, som du ønsker.

Køkkenet

Fælles for langt de fleste spisesteder er, at det er i køkkenet at maden bliver lavet. Køkkenet kan siges at være hjertet i dit spisested, da foruden denne vil der ikke være behov for dit sted. Det er derfor yderst nødvendigt altid at have styr og orden i køkkenet, særligt hvis dit sted skal vokse sig større.

Assistance til dit køkkenhold

Det er essentielt, at du har nok køkken personale til at lave maden og med de rette kvalifikationer, da det ellers kan medføre til manglende og forsinkede serveringer. For at imødekomme sådan nogle problemer, hvilket kan forekomme under højsæsonerne, kan det anbefales at du ansætter en eller flere køkkenassistenter.

Dette kan være meget strategisk at ansætte en køkkenassistent, hvis du ikke har råd til at ansætte en kok til. Du kan her ansætte en køkkenassistent på fuldtid i en periode eller deltid over længere tid, sæsoner mv.