Er din Mac blevet langsom? Dette kan du gøre

Er din Mac blevet langsom? Dette kan du gøre

Har du en Mac computer, men er du efterhånden ved at være træt af, at den ofte er meget langsom? Så er du langt fra alene! Og der er faktisk flere forskellige ting, du kan forsøge dig med at gøre. På denne måde slipper du for at skulle ud at købe en hel ny computer, men du kan i stedet få optimeret din langsomme Mac, således den igen vil blive god at bruge.

Det er derfor en klar fordel at få opdateret din computer, samt muligvis at få den tjekket ved et IT-eftersyn, hvor det vil kunne blive klargjort, om der skulle være fejl at finde på din computer, der forårsager sløvheden.

Læs med i denne artikel, hvis du er interesseret i at høre mere om, hvilke forskellige ting, du kan forsøge at gøre, hvis du er indehaver af en langsom Mac!

Sørg for at have en opdateret computer med opdaterede programmer og god plads

Hvis du har en langsom Mac, er det altafgørende, at du sørger for at ordne de ting, som du selv kan gøre. Det handler derfor først og fremmest om at finde ud af, om din Mac er opdateret med de nyeste styresystemer. Hvis ikke, kan det nemlig i nogle tilfælde simpelthen skyldes, at computeren bliver langsommere af at køre på forældede styresystemer. På denne måde er det altså rigtig smart, at du selv kan forsøge at løse konflikten.

Det kan også være, at det drejer sig om, at flere af dine programmer på computeren mangler at blive opdateret. Det er forskelligt, om programmerne på en langsom Mac opdaterer sig selv, men nogle gange er det i hvert fald nødvendigt, at du selv undersøger, om programmerne bliver at blive opdaterede. Det kan også være, at der er tale om, at du simpelthen har for mange – og for tunge – programmer installeret på din Mac, der derfor er med til at gøre den langsom.

Du bør derudover også tjekke, om du generelt mangler lagringsplads, og at du derfor er nødt til at slette eller flytte nogle filer.

Send din langsomme Mac til IT-eftersyn

Hvis intet af ovenstående fungerer for dig, kan det være, at der er tale om en større fejl i computeren. Det kan derfor være nødvendigt, at du sender din langsomme Mac til et IT-eftersyn, hvor du vil kunne få klargjort, om computerens langsomme hastighed skyldes en større fejl.